?

Log in

No account? Create an account
26 helmikuu 2006 @ 17:57
STUPIDO-SHOPIN TOP 100 MYYDYIMMÄT LEVYT 2005
=======================================================================

Lue lisää...Collapse )

mitä näistä sinulla on?
 
 
17 helmikuu 2006 @ 22:58
Ollaan muistaakseni monta kertaa melkein menty keikalle Sannan kanssa.
Luulen että ainakin hän pitää tästä. Piirroksista, jos ei muusta.
Olen ehkä jo esitellytkin, en muista.

Tjeu:
http://www.marianvalinta.com/
http://www.mikseri.net/artists/?id=25468

Ja näin paljastin kuinka hauskaa minulla on perjantai-iltana.
 
 
Musiikki: Marian valinta
 
 
05 helmikuu 2006 @ 19:43
Pirkoilla on paljon kitaria Pirkoilla oli paljon kitaria

Lisää kuviaCollapse )

Tässä muutama kuva syyskaudelta nautittavaksenne. suedegirl on kai ottanut suuren osan.
 
 
Mieliala: laiska
Musiikki: puhe
 
 
02 helmikuu 2006 @ 21:30
Keikkaa tulee!

25.3. Telakka, Tampere. Tapes, Samae Koskinen, Janne Laurila etc.

Pistetään nyt muitakin samalla.

18.2. Klubi, Tampere. Lapko, Rubik, Outcold. Lapko 19.2. Pakkahuoneella, yksin lienee raukka.

Kas, HUOMENNA Telakalla Risto ja Cosmobile, 5 e. Tämä Cosmobile kuulostaa tähän mennessä hauskalta. Ristoon ei toki ikinä kyllästy.
1.3. John McGregor ja Mikael Artisokka (?) Telakalla, 5 e.
 
 
Keskustelkaamme. Annan tässä siihen aihetta.

*Minussa on herännyt huoli nykynuorison tilasta. Maalaan parin frengersin kanssa penkkarijulistetta. Idea ei ole loistokas. Kuvassa on Abbey Roadin kansi, katua ylittämässä abeja ja eräs opettaja. Vieressä suuri kyltti, jossa lukee "Abi road". Emme me kykene parempaan... Noh. Ohikulkevilta opiskelijatovereilta olemme kyselleet, mitä kuva heidän mielestään esittää. Vastaukset vaihtelevat aina suojatiestä ihmisiin, jotka kävelevät suojatiellä. Musiikinopettajan suusta sentään kuulimme taikasanan "Beatles", mutta sekin oli pienen puristuksen takana. Viimein ohi kulki myös yksi tiedostava opiskelija. Eräs oli ilmeisesti tietoinen vain parodiaversiosta, Red Hot Chili Peppersin levynkannesta. Olen pettynyt Kalulaisiin.

Sitten päivänpolttaviin, eli Hesarin kulttuurisivujen ja kenties Rumban antiin.

*Kaikkialla Kiinassa ei olla vielä kuultu edes rockista. Ainakin pääkaupungissa kuitenkin soitetaan ja karjutaan punkkia. Lainailen: "On lähes 30 vuotta siitä, kun punk lännessä nousi vihaisen nuorison vastalauseeksi. Nyt kapinamusiikki toteuttaa samaa tehtävää Kiinan pääkaupungissa, jossa maailman suurin yksipuoluediktatuuri pitää päämajaansa. ... Sanoituksissa ei vaadita Kiinaan monipuoluedemokratiaa. Laulut kertovat turhautumisesta poliittisessa pysähtyneisyydessä, joka ei salli vapaata ilmaisua. ... "Jos kulttuurin poliittinen kontrolli jatkuu, 1980- ja 1990-luvulla syntyneet ihmiset eivät koskaan opi ajattelemaan itse. Se on kauhistuttavaa." ... Kiinan hallitus sallii nykyisin arvelluttavia alakulttuureja, kunhan ne pysyvät puoliksi maan alla, omassa pienessä piirissään." Tässä on hieno kuva. Hyvä ilme.

*Malesian muslimijohto kielsi black metal -musiikin. Nyt mietimme, onko tämä hyvä vai huono asia. No, kai se sentään on huono. Tämän "black metal -kultin" jäsenet kuulemma "pilkkaavat koraania, juovat alkoholia ja harrastavat vapaata seksiä".

*Afganistanilaiset ovat mellakoineet kasettien takia. Ihanaa. Kai. Talebanit oli takavarikoinu autoista musiikkikasetteja, ja lopulta kyläläiset oli hyökänny niitten kimppuun. Juu, niitten kasettien. Kaksi sotilasta ja yksi kyläläinen kuolivat. Noin viikko sitten Afganistanissa nähtiin ensimmäinen naisartistin konsertti 20 vuoteen.

*Rumban pääkirjoituksessa moitittiin Midemin bändivalintoja. Mitäs mieltä, lapset? Muakin vähän kummaksutti joku Darude, kun olis niin paljon innokkaita, hyviä bändejä. "Missä oli Disco Ensemble? Tai Soul Tattoo? Tai Superchrist? Tai Lapko?" Aivan. Toisaalta oli aika monenlaista tyylilajia edustettuna, on hyvä että Suomea ei markkinoida vaan hevimaana. Varsinkin Crash oli varmasti ihan paikallaan siellä.

*Onko mielipiteitä tai mitään muuta näistä kuudesta lupaavasta bändistä, joita esitellään Rumbassa? Itse olen kuunnellut tyytyväisenä IWATSWia ja Quietia. Muut korkeintaan kuulostavat tutuilta.

*Haa ja Imagessa oli Tigerbombs. En enää muista, mitä ne siinä sanoivat, muuta kuin että pienenä piti olla välttämättä samanlaiset vakosamettihaalarit ja ampiaispinssit ja niin edelleen.

En osaa katsoa näitä Death Cab for Cutien lyhytelokuvamusiikkivideoita. En ole edes kuullut niitten musiikkia.
Karkkiautomaatti on parasta koiranlenkitysmusiikkia. On pakko vähän juosta ja hyppiä ja heilutella vihreitä helmoja.

En minä nyt muuta. Anteeksi huono uutisten selostaminen. En jaksa keskittyä.
 
 
Musiikki: Puhetta
 
 
 
02 helmikuu 2006 @ 18:22
Popkattien Yhdistys on laatinut toiminnalleen säännöt, jotka täten julkistan.

1§ Yhdistyksen nimi on Popkatit ja sen kotipaikka on Kangasalan kunta.
2§ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää musiikkiharrastusta sekä (tämä sääntö ei ole päätökseensä asti laadittu. Huudan johtokuntaa apuun.)
3§ Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää konserttimatkoja, musiikkikuunteluiltamia, blogin ja keskustelutilaisuuksia.
4§ Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen hyvämaineinen maailmankansalainen, joka haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta, jonka musiikkimaun johtokunta hyväksyy, jonka kotitaloudessa elää kissa ja joka kuljettaa lusikkaa mukanaan. Tukijäseneksi ja yhdistyksen toiminnan aktiiviseksi seuraajaksi ja keskusteluihin osallistujaksi voi liittyä myös henkilö, joka ei täytä jäsenvaatimuksia, mutta on muuten halukas toiminnan edistämiseen.
Johtokunta on yhdistyslain 11§:ssä mainituin edellytyksin oikeutettu erottamaan jäsenen yhdistyksestä. Erottamispäätöksestä voidaan valittaa yhdistyksen kokoukselle.
5§ Yhdistyksen kokouksissa on kaikilla jäsenillä yhtäläinen äänioikeus.
6§ Yhdistyksen hallituksena toimii johtokunta, johon kuuluvat perustajajäsenet. Johtokunta on päätösvaltainen, kun se on kokonaisuudessaan koolla.
7§ Johtokunta valitsee tarpeelliset virkailijat toimittamaan asioita.
8§ Yhdistyksen nimen kirjoittaa johtokunta.
9§ Yhdistyksen toiminta- ja tilivuosi on kalenterivuosi. Tilit ja vuosikertomus on jätettävä johtokunnalle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
10§ Yhdistyksen vuosikokous pidetään loka-marraskuussa johtokunnan lähemmin määrittämänä ajankohtana. Muita kokouksia pidetään, kun johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai vähintään kaksi yhdistyksen jäsentä sitä johtokunnalta kirjallisesti pyytää. Kokouksissa käsitellään jäsenten esittämiä asioita.
11§ Päätökset yhdistyksen kokouksissa tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä.
12§ Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa (piru, nyt tahdon katsomaan lattarintaisuusdokumenttia. Jatkan. Fuu, se olikin melko kiva dokkari. Pistin talteen jos johtokunta tahtoo nähdä sen huomenna.) vähintään viikon väliajoin pidetyssä yhdistyksen kokouksessa vähintään 3/4 äänten enemmistöllä.
Jos yhdistys purkautuu, on sen varat käytettävä yhdistyksen tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi purkautumisesta päättäneen kokouksen päätöksen mukaan.

Huoh. Haluan, lähinnä itsekkäistä syistä, korostaa, että Popkatin ei tarvitse missään tapauksessa olla indie- tai varsinkaan katu-uskottava. Ei tarvitse välittää, onko uusi aalto jo vanha. Ei tarvitse tietää kaikkea popmusiikista tai sen lieveilmiöistä. Saa kysyä muilta. Saa, ja on suotavaa, olla subjektiivinen, kertoa omista kokemuksista, mielleyhtymistä, elämyksistä ja ajatuksista. Suotavaa on myös herätellä keskustelua kaikesta musiikkiin liittyvästä, oli se sitten vaikka journalismia, kirjallisuutta, levyjä, keikkoja, kuvataidetta, politiikkaa tai erilaisia tapahtumia. Radio Helsingissä soi Tapes. Hyvä Tampere! Nyt kun vielä saataisiin tällainen radiokanava.
 
 
Mieliala: chipperchipper
Musiikki: The best of modern indie & pop.
 
 
22 tammikuu 2006 @ 09:45
Edellisestä ilmoitetusta juurikin.

Tapes aloitti, enkä muistanut, miten sävykäs, kaunis ja hauraanvahva ääni herralla olikaan. Puheensorina häiritsi hieman, Tapesin musiikkiin kun pitäisi saada keskittyä kunnolla. Se on vain sympaattinen mies, kitara ja ääni, mutta se toimii. Viiltää ja tuo tunteita pintaan. Mies pahoitteli kitaransa olleen epävireessä, "On niin kylmä tuolla", mutta jos se olikin, ei sitä kuullut soitosta. Tapes on nöyrä esiintyjä. Pidän hirveästi cover-versiostaan David & The Citizens -bändin siitä biisistä, missä lauletaan "Now she sleeps in a box in a good soil of Denmark". Se jää kaikumaan yöhön ja päähän taianomaisesti. (Tarkistin muuten. Tapes on Jukka Salminen niinks oikealta nimeltään. Tigerbombsin ja Laurilan riveissä myös nähtävissä.)

Toisena aktina lavan valtasi, ja tosiaankin Valtasi I Was a Teenage Satan Worshipper. Metka bändi, tai siis oikeasti se on kai vain sen kitaristinsa/Sweeties-basistin (oi se on niin söpö poika!) projekti, mutta keikoilla mukana myös letkeä basistipoika ja anarkistiselta Minni Hiireltä näyttävä kosketinsoittajatyttö (joka ei oikein diggaile sitä basistia). Musiikki on hauskaa elektrorockpopjotain, niin kuin irtokarkkipussia kuuntelisi. Candy-biisi olikin lempparini (aasinsilta!), kuin myös Scandinavian Boy, joka kuultiin viimeisenä sopivasti ennen Boys of Scandinaviaa (ja toinen jo!). Lavameininki oli riemukasta ja pelleilevää, hyväntuulista katsottavaa.

Sokeri pohjalla. Boys of Scandinavia oli pirun hyvä. Sanoisin Joy Division-Interpol -diskoksi sitä. Sairaan tarttuvaa, kolkkoa ja synkeää, mutta niin tanssittavaa. Hassulta vain näytti, kun lavalla oli kaksi hikistä setää ja laulava, vaalea, viattoman näköinen poika. Pojan ääni tuli kuin haudan takaa, mutta todella vahvana. Täydellinen, mieleensyöpyvä no-wave (?) -ääni. (Popkatit saattoivat näkyä äsken telkkarissa! Kakkoselta tulee jotakin Nordenstrengien perhettä koskevaa juttua ja siinä oli kuvaa Latebirdsien Posies-lämppärikeikalta Tampereelta!) "Good-lookin', I must be good-lookin'" Angstisti pukeutuneet nuoret aikuiset tanssivat mukana kuin viimeistä päivää, se oli hienon näköistä. Taidan ostaa levyn.


Lisää:
http://desibeli.net/juttu/855
 
 
16 tammikuu 2006 @ 07:34
18.1. Tampere, Klubi

Poppikerhossa:
Tapes
I Was a Teenage Satan Worshipper
Boys of Scandinavia